טיפול מוצלח בהפרעות פיגמנטריות בקרב מטופלים אסייתיים באמצעות לייזר פיקו-שנייה חדשני באורך גל של 730 ננומטר
מחברים: סאנג ג'ו לי, היי סונג האן, ג'ון קי הונג, קווי יאנג פארק, סונג ג'ון סיאו
מקור: Lasers Surg Med. © 2020 Wiley Periodicals LLC
PMID: 32410249 | DOI: 10.1002/lsm.23261
רקע ומטרה
עד לאחרונה, לייזרים ננומטריים באורך גל משתנה (Q-switched) היו כלי העבודה העיקרי בטיפול בנגעים פיגמנטריים. עם זאת, בשנים האחרונות נכנסו לשימוש לייזרים בטכנולוגיית פיקו-שנייה, שהעניקו לרופאים שיטה חדשה להתמודדות עם נגעים פיגמנטריים. לאחרונה פותח הלייזר הראשון מסוג פיקו-שנייה באורך גל של 730 ננומטר, שמטרתו לטפל באופן ממוקד במלנין ובמלנוציטים.
שיטת המחקר / חומרים ושיטות
אנו מדווחים על שני מטופלים אסייתיים שסבלו מנמשים (freckles), כתמי שמש (lentigines) ומלזמה, אשר טופלו בהצלחה באמצעות לייזר פיקו-שנייה חדשני מסוג Ti:Sapphire באורך גל של 730 ננומטר (Picoway®; Syneron Candela). תוצאת הטיפול הוערכה באמצעות מדד של אחוז שיפור כללי, שנמדד ע"י משקיפים שלא ידעו מהו שלב הטיפול, על ידי השוואה בין תמונות לפני ואחרי הטיפול.
תוצאות
בשני המטופלים נרשמה הפחתה משמעותית בפיגמנטציה כבר לאחר טיפול אחד בלבד. הטיפול היה נסבל היטב ולא נדרש אלחוש מקומי. לא נצפתה היפרפיגמנטציה שלאחר דלקת (PIH) או חזרה של הפיגמנטציה עד למעקב לאחר 6 שבועות. הנגעים שטופלו כללו נמשים, כתמי שמש ומלזמה. שני הנבדקים הראו שיפור קליני, כאשר התוצאות הטובות ביותר נצפו בטיפול בנמשים – 95% מהנגעים הפגינו תגובה מצוינת (הבהרה של 75%–94%).
מסקנה
תוצאות מקרה זה מצביעות על כך שלייזר פיקו-שנייה חדשני באורך גל של 730 ננומטר עשוי להיות יעיל ובטוח לטיפול בהפרעות פיגמנטריות בקרב מטופלים כהי עור. לאור זאת, יש צורך במחקרים קליניים נוספים, מבוקרים ומובנים היטב, שיבחנו את הפוטנציאל של טכנולוגיה זו, וכן יגדירו את פרמטרי הטיפול האופטימליים לעומת טכנולוגיות קיימות של לייזרים ואמצעי אור אחרים.